maanantai 21. joulukuuta 2015

Tonttumuorin hommissa

Elämänlangalla on kuluneen viikon aikana tehty töitä joulupukin piikkiin. Kanssa-asuja Minttu ulkoisti minulle kahden pienen sukkaparin neulomisen, koska hänellä on itsellään tekeillä hyvin pitkäsäärisen vastaanottajan polvisukat.

Nämä sukat ovat menossa 2- ja 4-vuotiaille. Oranssinkirjavissa sukissa on lankana Hjerte Sock 4 ja sinivihreissä OnLinen nelisäikeinen Supersocke. Molemmat langat löytyivät omasta lankavarastosta, ja oli hauska saada niille käyttöä. Supersockesta teen ehkä vielä Joelillekin sukat - lapsiparan villasukkatilanne on auttamattoman huono, koska jostain syystä Nealle tulee vain neulottua paljon useammin.

Toinen pieni neuleprojekti on lapaset kummityttöselle. Tässä vaiheessa tuli hetkellinen kyllästys sileään neuleeseen, ja päädyin neulomaan lapasten kädenselkiin pienet pöllöt.

Ostin pöllösille napitkin silmiksi, mutta ne osoittautuivat hippusen liian suuriksi. Niinpä ompelin silmät lopulta tummalla jämälanganpätkällä.

Lapasten ohje on mallia "hihasta ja hatusta", mutta päädyin sitten piirtämään pintaneuleen muistiin. Kas tässä lukijoille joululahjaksi pöllönen:

Kuva suurenee klikkaamalla vähän isommaksi.

Seuraavaksi jatkan ehkä omaa polvisukkaani, tai jos oikein hurjaksi heittäydyn niin alan pohtia joulureissuprojektia. Perinteisesti olen loma-aikoina yrittänyt neuloa jotain kivaa itselleni, mutta nyt toisaalta pukkaisi kyllä myös erään kollektiivisen neuleprojektin hommia. Katsotaan, kuinka tässä käy!

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla odotellaan joulua. Ensi viikolla ollaankin sitten vuoden viimeisessä blogimerkinnässä!

1 kommentti:

byrocrat kirjoitti...

Jopas on hienot pöllölapaset, kelpaa noita käyttää vaikkei pakkastakaan olisi.