maanantai 19. lokakuuta 2015

Pinkkiä pukkaa

Elämänlangalla ei olla (Neaa lukuun ottamatta) erityisen vaaleanpunaisesti suuntautuneita, mutta näin lokakuun kunniaksi ollaan sattumalta neuleprojekteissa hyvin pinkkejä. Pinkkihän on nyt in, koska Syöpäsäätiöiden Roosa nauha -kampanja on jälleen meneillään. Olemme siis kerrankin suorastaan ajan hermolla.

Viime viikolla vilautetut Nean pinkit Wollmeise-sukat ovat valmiit ja päässeet käyttöön. Tunnustan, että olen jo jonkin aikaa salaa käyttänyt Neaa satunnaisesti sukkamallina aikuisten neuleissa. Nyt aletaan päästä siihen tilanteeseen, että Nean jalan koko oikeasti vastaa aikuisen jalkaa, eivätkä sääretkään enää parin vuoden aktiivisen tanssiharrastuksen jälkeen ole ihan niin kapoiset. Tarkoittaakohan tämä kenties, että pitäisi suunnitella lisää sukkia?

Ostin tuota Himbeere-väristä Wollmeise Twiniä aikoinaan kaksi vyyhtiä polvisukkia varten. Minulla kun on sekä suuret jalat, paksut pohkeet että tiukka käsiala, niin on turha haaveilla polvisukista yhdestä tai edes puolestatoista vyyhdistä Wollmeisen sukkalankaa, oli se miten riittoisaa tahansa. Koska Nea nyt haukkasi osan langastani, päätin että loputkin pinkit menevät sitten neidin käyttöön.

Tilauksessa oli paksumpi myssy talvikäyttöön, joten neulon patenttineuletta kaksinkertaisella langalla. Nolona kokeneen neulojan tunnustuksena voin kertoa, että tämä on ensimmäinen kerta koskaan kun neulon patenttia. Ullaan tulossa oleva neulejakku on puolipatenttia, joka oli ensikosketukseni tähän tekniikkaan, ja nyt uskaltauduin kokeilemaan täyspatenttia. Katselin erilaisia suomenkielisiä ohjeita ja totesin, että syy aiempiin täysin pieleen menneisiin kokeiluihin ovat tyypillisesti todella epäselvät kirjalliset ohjeet ilman kuvia. Nyt kun olen valistunut aiheesta, joudun ehkä jossain vaiheessa askartelemaan Ullaan neuletekniikkaohjeen aiheesta. Neulepinnasta tulee todella paksu ja kuohkea ja toivottavasti erittäin lämmin.

Koska en ole millään tavoin taipuvainen päätymään pintaneuleputkiin, olen suunnitellut tekeväni lopusta langasta Nealle tuubihuivin. Ja saatoin ehkä saada yarn.comista lähetyksen vähän eri väristä Mirasol Nuna Finaa kuin edeltävä, josta ehkä voisi myös tulla patenttineulepusero itselleni. Minulla ei ole minkäänlaista patenttineuleongelmaa, ja voisin lopettaa koska tahansa.

Myös Nean sukkaharjoitukset jatkuvat pinkkeinä - toistaiseksi mennään vielä pinkillä seiskaveikalla, jolla työ etenee melko joutuisasti ja joka ei ole kovin kallis panostus jos Nea päättää kyllästyä koko hommaan. Tällä hetkellä opettelemme jälleen kiilakavennuksia.

Näissä pinkeissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, mitä ensi viikko tuo tullessaan!Ei kommentteja: