maanantai 28. syyskuuta 2015

Uusi takki!

Kuten viime viikolla kerroin, on uusi neuletakki valmis. Se on oikein ihana ja on mainiosti korvannut sen ikivanhan aikoinaan Lindexiltä poimitun ohuen neuleen, jonka korvaajaksi sitä ajattelinkin. Tässä hän on:

Lankana takissa siis Mirasol Nuna Fina: villaa, silkkiä ja viskoosia. Pintaneule on puolipatenttia. Takki on täysin suoralinjainen - vartalokappaleessa ja hihoissa ei ole mitään muotoiluja. Ommeltavia saumojakin jäi vain pari kaulukseen. Tylsästi itseni toistamisen uhallakin olen jälleen neulonut istutetut hihat Barbara Walkerin tekniikalla eli poimin silmukat kädentieltä ja muotoilin pyöriön lyhennetyin kerroksin.

Seuraavaksi pitäisi vaan saada ahkeroitua ohje Ullaan, sillä deadline on ensi viikonloppuna. Takin perusohje on jo paperilla, mutta ongelmoin edelleen sen kanssa jaksanko sarjoittaa ohjeeseen toisenkin koon. Takilla ei myöskään ole vielä nimeä, vaikka kaikilla kunnon neuleilla pitäisi toki sellainen olla.

Tämän jälkeen Elämänlangalla neulotaan jälleen sukkia. Ylpeä neulojaäiti voi esittää Nean ensimmäisen valmistuneen sukan:

Mallikappaleessa tutustuttiin tekniikkaan, ja nyt puikoille on päässyt pinkki sukka, josta tulee toivottavasti ihan Nean omaa kokoa. Myönnän ostaneeni lapselle marketista sitä pinkkiä seiskaveikkaa ja bambuiset sukkapuikot, mutta budjetti ei kestä toista luksussukkalanka-addiktia perheessä.

Itse tikutan edelleen Wollmeise-polvisukkia, sillä viikonloppuna meni roskiin kahdet jo kertaalleen paikatut polvarit. Yleensä minulta hajoavat sukat kärjestä isovarpaan kynnen kohdalta, mutta näemmä kun sen kohdan paikkaa, niin seuraavaksi hiutuvat päkiän aluset puhki. Välillä olen kyllä neulonut nimenomaan näihin suuritöisiin polvisukkiin myös uusia jalkateriä, mutta nyt valikoimaan on tulossa yhdet uudet kunhan vain päättelen jo ties kuinka pitkään valmiina olleet vihreät sukat, ja toiset jahka tummanharmaa pari valmistuu.

Näissä tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolle ennustan lisää sukanvarsia.

2 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Villatakki näyttää oikein hyvältä. Toivottavasti jaksat kirjoitella ohjeen Ullaan.

MysteryKnitter kirjoitti...

Hyvä Kristel! Anna mennä! Ullaan vaan!