maanantai 2. kesäkuuta 2014

Edistystä

Elämänlangalla ollaan tänään melko myöhässä, sillä iltapäivä ja alkuilta menivät Saumatonta neulontaa -käännöksen taittovedosten tarkistamiseen. Loppusuoralla ollaan!

Viime viikolla vilautettu valkoinen pusero on edistynyt. Viime viikolla oli vielä vähän tuskailussa, että mitä muuta tähän paitaan tulee kuin sileää neuletta, mutta sitten keksin. Laskelmissa oli ajateltu molempien kainaloiden alle 12 uutta silmukkaa, joten piirrustelin pikaisesti sopivan levyisen ruutupiirroksen.


Olen edelleen tosi tyytyväinen uuteen ruutupiirrosohjelmaan. Tältä pintaneule näyttää puserossa:

Puseron kädenteistä on tulossa hieman toivottua suuremmat, mutta sellaista elämä on: itsehän aina valitan siitä, että kaikissa paidoissa on liian kapeat hihat. Kerrankin ei pitäisi olla valittamisen aihetta.

Neulekuvauksen hoiti tällä kertaa Nea, jonka kanssa päästiin myös kokeilemassa valokuvaustekniikkaa. En ole erityisen taitava valokuvaaja, mutta nyt ero oli aivan silmin nähtävä. Kun kuvaajan silmien taso on suurin piirtein mallin rinnan tasolla, korostuu vartalon koko kuvassa ja pää näyttää suhteettoman pieneltä. (Voin vakuuttaa, että en ole erityisen pienipäinen.)

Seuraavaksi komensin kuvaajana käytetyn lapsityövoiman kapuamaan tuolille, ja kuvakulma on heti paljon parempi:


Elättelen toiveita, että pusero valmistuisi jos ei ensi viikon Elämänlangalle niin sitten seuraavalle. Helmoissa, hihoissa ja kauluksessa on vielä runsaasti neulottavaa, mutta jos inspiraatio iskee niin kyllä kesäpusero suhteellisen nopeasti etenee.

Kaikella todennäköisyydellä Elämänlangalla ollaan kuitenkin ensi viikolla vielä keskeneräisissä tunnelmissa.

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeaa jälkeä!