maanantai 3. maaliskuuta 2014

Säärenlämmittimiä

Elämänlangalla on neulottu ahkerasti säärenlämmittimiä. Puikoita on valmistunut niin polvisukat itselle kuin säärystimet ystävälle. Mustat silkkivillasäärystimet lähtivät jo uudelle omistajalleen ehtimättä käydä valokuvauksen kautta, mutta vihdoinkin valmistuneet vihreät polvisukat ehtivät sentään poseeraamaan.


Koska polvisukkia ei koskaan ole liikaa, palkitsin itseni valmiista neuleesta pitkästä aikaa lankaostoksella ja tilasin Wollmeisen Twiniä ihanana Campari Piccolo -oranssina. Yksikin vyyhti riittäisi mainiosti kunnollisen kokoisiin sukkiin, mutta hyvin muodostuneet sääreni vievät sen verran lankaa, että ostin suosiolla kaksi vyyhtiä. Jämistä voi sitten tehdä sukat vaikka lapselle.


Säiden puolesta ehdin jo kuvitella, ettei uudella talvipuserolla ole mitään kiirettä. Luovuin viikonloppuna puhki kuluneesta paksusta Cascade 128 -puserosta ja siirryin käyttämään pelkkää Lakeuden kutsua, joten eiköhän tänä aamuna sitten tullut räntää taivaan täydeltä. Puseroneuleisiin ei kuitenkaan ole ollut aikaa, sillä sukkaneuleetkin etenevät ainoastaan bussimatkoilla. Kotisohvalla kaikki neuleaika kuluu tällä hetkellä The Art of Seamless Knitting -kirjan käännöksen työstämiseen. 

Neuleita on muuten pian luvassa myös verkossa. Suomen verkkoneuleyhdistys ry:n jäsenet ovat varmaan huomanneetkin, että seuraavan Ullan kansikuvaa pääsee äänestämään jäsensivuilla. Itse en tällä kertaa ole suunnitellut mitään lehteen, mutta sen sijaan kirjoitin reportaasin viime viikolla mainitsemastani museovierailusta. 

Näissä tunnelmissa siis tällä viikolla. Ensi viikolla taas uutta Elämänlankaa!

Ei kommentteja: