maanantai 7. lokakuuta 2013

Sääriin ja kaulaan

Elämänlangan pahanlaatuinen asusteputki jatkuu. Nyt tosin on edistytty lapasista säärystimiin ja kaulureihin.

Nea valitteli palelua viilenevässä syyssäässä. Kaivelin lankahyllystä pari kerää Rowanin Felted Tweediä, jotka olen saanut jokunen vuosi sitten lahjaksi ja tekaisin säärystimet. Malli on vähän niin kuin Nietos parin vuoden takaisesta Ullasta, tosin aika paljon kapoisempana. Loppujen lopuksi säärystimistä tuli vähän liiankin kapeat, eli täytynee tehdä tyttöselle jossain vaiheessa reippaamman kokoiset.


Kun jaoin nämä kuvat facebookiin, sain välittömästi kaverilta tilauksen samanlaisista. En ole moneen herran aikaan ehtinyt ja jaksanut tehdä tilausneuleita, mutta nyt tilaus osui täsmälleen oikeaan saumaan: olin viikonloppuna risteilyllä Tukholmassa ja kaipasin matkalle jotain sopivan aivotonta reissuneulottavaa. Lankana on proosallisesti musta Nalle ihan tuosta Sellolta lähimarketista, mallina tällä kertaa ihan oikeasti se Nietos.


Kuvasta näkyy muuten aika tarkkaan miten pitkän täyspalmikoidun säärystimen saa aikaiseksi suurin piirtein naisten M-koossa sadan gramman kerästä Nallea. Puikot tässä 3,5 mm, paitsi yläreunan joustimessa 3 mm. Minun käsialani on tiukka, joten löysemmällä käsialalla (ja vähemmillä palmikoilla) Nalle-kerä riittänee puoleentoista säärystimeen.

Tilatut säärystimet aiheuttivat lankaostoksen, mutta muuten olen aika hyvin pysytellyt pienimuotoisessa yrityksessäni neuloa varastolangoista sen sijaan, että ostaisin uusia. En siis ole varsinaisesti lankapaastolla, mutta nyt kun näemmä on pahanlaatuinen asusteputki meneillään, pyrin käyttämään pois erilaisia hajakeriä. Projektin tuotoksia on myös Nean uusi kauluri, johon kulutin ne pari kerää Dropsin Big Merinoa, jotka kirjaproggiksesta jäivät yli.


Paksuilla puikoilla ja paksulla langalla neule valmistuu nopeasti, joten tämäkin ohje kerkisi Ullaan eiliseen deadlineen mennessä. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että sain raapustettua kasaan kolme erillistä ohjetta seuraavaan Ullaan, sillä kun Puserot puikoille on nyt kustantajalla editoitavana ja taitettavana, olisin kuvitellut ettei neulesuunnittelua irtoa ennen kuin joskus loppuvuodesta seuraavan kerran. Täytyy tosin myöntää, että en kertakaikkiaan jaksanut kirjoittaa kokosarjoitusta Lakeuden kutsu -puseroon, vaan lähetin ainoastaan sen koon, jonka tein itselleni.

Näissä asusteellisissa tunnelmissa Elämänlangalla tällä viikolla. Katsotaan, joko ensi viikolla olen päässyt isompiin töihin, vai vieläkö elellään pienten neuleiden aikaa.

1 kommentti:

kipi kirjoitti...

Olet ihailtavan tuottelias suunnittelija ja neuloja! Blogiasi on mukava seurata. :)