maanantai 18. helmikuuta 2013

Äidiltä tyttärelle

Elämänlangalla on toki jatkuvasti ilmassa iloa ja ylpeyttä jälkikasvusta. Täytyy kuitenkin sanoa, että neuloja-äidin mieltä lämmittää erityisesti, kun Nea on alkanut neuloa ihan aktiivisesti. Kun lapset nyt jouluksi saivat oman tietokoneen, tehtiin saman tien Nealle tunnukset myös Ravelryyn.

Tähän mennessä Nean projektit ovat olleet enimmäkseen aina oikeaa.


Kuvassa malliesimerkkinä kaulaliina Joelin Nallelle. Aina oikea on muuten siitä kiitollinen neulepinta, että se venyy mukavasti. Vuodenvaihteessa Nea neuloi samalla reseptillä (mutta vähän paksummalla langalla ja isommalla silmukkamäärällä) kaulaliinan luokkakaverilleen ja oppi samalla jotain lahjaksi neulomisen vaikeudesta sekä siitä, että neuleprojekti vie aina enemmän aikaa kuin neuloja kuvittelee.

Vähitellen alkavat haastavammat projektit houkutella. Muutama viikko sitten ehdotin tylsistyneelle lapselle reissua lankakauppaan, ja Nea kysyi tietysti heti, saako hän jonkun oman langan. Villavyyhdissä hän sitten valitsi ihan itse värin perusteella vyyhdin Cascade Heritage -sukkalankaa. Kun kysyin, mitä langasta tulee, hän ilmoitti neulovansa huivin.


Tässä on siis nyt tekeillä yksinkertainen niskasta aloitettava kolmiohuivi työnimellä Nean helppo kolmiohuivi. Kuten näkyy, sileä neule sujuu jo mukavasti. Langankierrot ja silmukkamerkkien käyttö piti opetella erikseen, ja sitten aivan uutena juttuna neuleohjeen lukeminen. Kirjoitin ihan tahallaan käyttäen ihan tavallista epämääräisiä lyhenteitä vilisevää neulekieltä, mutta hyvin näppärästi ohjeen lukeminenkin näyttää sujuvan. Seuraavaksi toiveissa kajastelee jo ihan vaatteen neulominen, mutta ehkä tuo saa vielä odottaa kunnes edes joku kesken olevista projekteista valmistuu.

Elämänlangalla siis tänään hiihtoloman kunniaksi vanhempi-lapsi -päivä. Ehkä ensi viikolla sitten taas aikuista neuleasiaa?

7 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Go Nea! <3

Milli* kirjoitti...

Hieno huivin aloitus ja niin kauniin värinen =) Tsemppiä käsityöharrastukseen.

Riikka kirjoitti...

Tasaista neuletta näyttää tulevan =)

MysteryKnitter kirjoitti...

Well done, Nea! Well done! Keep up the good work!

Idunndir kirjoitti...

Hei,
Kun aloitetaan "niskasta", niin mihin kohtaan huivia se aloituskohta oikein tulee? Kolmion kärkeen, häntäänkö? Teen kolmiohuivia, aikomuksena kenties tehdä pohcho kahdesta palasta. Nyt alan olla epäuskoinen, kun katson tekelettä, että mitä ihmettä siitä on oikein tulossa.

Kristel kirjoitti...

Hei! Kun kolmiohuivi aloitetan niskasta, aloituskohta tulee huivin pitkän sivun keskelle.

Idunndir kirjoitti...

No niin, kiitos. Nyt vihdoin uskon, että kun sanotaan niskasta niin se tarkoittaa niskasta :) Taidan myös vihdoin hahmottaa työni. Kiitoskiitoskiitos.