maanantai 21. tammikuuta 2013

Maija mallitilkku

Elämänlangalla eletään hektisiä neulesuunnitteluhetkiä. Ullan deadline on onneksi selätetty: Muhkean pohkeen polvisukat on lähetetty toimitukselle, vaikka aikaa olisi vielä melkein viikko. Viime viikolla yritti iskeä äkillinen inspiraatio toiseen ohjeeseen, mutta sille löytyi onneksi muu Ulla-aiheinen paikka ja deadline sitä myötä vasta toukokuulle.

Villavyyhdin Jennin kanssa on myös viritelty lisää yhteistyökuvioita. Villavyyhti on mahtavan leppoisa lähilankakauppa (myös netissä, mutta jos vain on maisemissa niin kannattaa käydä pistäytymässä paikan päällä), ja Jennin kanssa on aina ilo työskennellä.


Puserokirja puolestaan nytkähti taas yhden askelen verran eteenpäin, kun Dropsilta lähetettiin Johannalle ensimmäiset varsinaisten neuleiden langat. Tämä merkitsee lisää mallitilkkuneulontaa minulle. Eilen illalla pyörittelin käsissäni kerää Alaskaa ja katselin puseroa, jonka pohjalta tämä ensimmäinen malli olisi tekeillä. Sitten sytytti. Neulesuunnittelua varten kannattaa oikeasti neuloa kunnollisen kokoinen mallitilkku. Koska tämä nimenomainen pusero neulotaan enimmäkseen suljettuna neuleena, niin myös mallitilkku kannattaa neuloa suljettuna.

Reilun kokoinen, noin 80 silmukan mallitilkku 6 millin puikoilla muistuttaa muuten aika paljon pipoa. Jännittävä sattuma! Tietysti jos suorastaan niin jännittävästi pääsee tapahtumaan, että jaksan kirjoittaa piposeen myös ohjeen ja laskea kuvun kavennukset siististi, niin ehkä meille annettuun sivumäärään mahtuisi yksi pipon ohje puseron kaveriksi?

Näin huikaisevan seikkailullisissa tunnelmissa meillä Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla sitten taas lisää Elämänlankaa.

2 kommenttia:

Pivikki kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani :)

MysteryKnitter kirjoitti...

Mä uskon, et siitä tulee vielä hieno pipo!