maanantai 5. marraskuuta 2012

Tästä se alkaa

Pipokirja on nyt saatu turvallisesti uunista ulos, julkkarit juhlittu ja vielä vietetty kustantamossa pienet kaatajaiset tekijäporukan kanssa. On siis aika aloittaa uusia projekteja. Johanna ehti jo vähän vilauttaa blogissaan puserokirjan testilankoja. Myös minä ehdin saada oman osani, vaikka BCGarnin paketti tekikin pienen lenkin Haukilahden postin kautta. (Postinumero 02160 on melkein sama kuin 02600, vai mitä?)


Kuvassa epämääräisessä kasassa siis lankoja sekä mainitulta BCGarnilta että Dropsilta. Lisäksi uhkailimme käydä Villavyyhdissä Cascaden kiilto silmissä. Mallitilkkulangat ovat satunnaisia värejä ja eriä, pyyntönä olemme lähnnä esittäneet, että mieluummin vaaleaa kuin tummaa. Dropsin paketissa meitä erityisesti huvitti se, että tällä kertaa lupasimme pyhästi toisillemme, että kirjaan ei tule ainoaakaan sinistä neuletta. Aika iso osa tuon nimenomaisen paketin mallitilkkulangoista oli kuitenkin sinisiä!

Palaveerasimme Johannan kanssa viime viikolla ja listasimme 15 erilaista yläosaohjetta, joita lähdemme nyt kirjaa varten työstämään. Kun käsikirjoituksen saa tekeille ja ohjeita aloitettua, näkee vähitellen onko saamassamme sivumäärässä tilaa vielä lisäohjeille.

Ensimmäinen konkreettinen askel neulesuunnitteluun on mallitilkkujen neulominen. Aivan ensimmäiseksi langoista tulee sileitä tilkkuja. Näin saamme tuntuman lankoihin sekä tietysti pääsemme Johannan kanssa tarkistamaan, minkä kokoisilla puikoilla neuletiheys osuu yksiin.


Kuvassa ensimmäisenä neulottuna paksut langat päällimmäisestä pohjimmaiseen: Drops Alaska, Drops Big Wool, BCGarn Semilla Grosso sekä omasta lankalaatikosta yllärinä löytynyt Cascade 128. Seuraavaksi pääsen vähän omempaan puikkokokoon, sillä nyt lähtevät puikoille Dropsin Lima ja Karisma ja ehkä jossain vaiheessa Cascade 220.

Neulesuunnittelullisissa tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla kuitenkin ehkä jotain muuta neuleasiaa kuin puserokirjaa!

1 kommentti:

MysteryKnitter kirjoitti...

Mua niin jännittää teidän puolesta! Siis silleen hyvällä tavalla jännittää.