maanantai 19. joulukuuta 2011

Iloisia yllätyksiä

Olen ollut vajaan vuoden verran erään kielikoululutuksia myyvän firman listoilla ja käynyt muutaman satunnaisen sijaisuuden lisäksi opettamassa kerran viikossa keskusteluruotsia pienryhmälle yritysasiakkaan luona. Koska kielikurssifirma toimii Turusta käsin, en ollut koskaan tavannut pomoani kasvokkain. Perjantaina istuimme kuitenkin toviksi kahvilan pöytään, kun hän oli Helsingissä tapaamassa firman pääkaupunkiseudulla toimivia opettajia.

Iloisena yllätyksenä firman joulukortin välistä löytyi 30 euron lahjakortti Suomalaiseen kirjakauppaan. En ollut osannut odottaa mitään joulubonusta, joten ylimääräinen syy mennä kirjakauppaan oli erinomaisen tervetullut.Kirjakauppa palkitsi sitten toisella iloisella yllätyksellä: hyllystä löytyi Tikrun ja Villapeikon hienonhieno kirja Kaikki lähti lapasesta. Se on hieno! Se on upea! Se on mahtava! Suomalaisen kirjakaupan hinta oli tuttuun tapaan suolainen, mutta kun kädessä oli lahjakortti, tuntui suorastaan polkuhinnalta pistää kirjaan vain pari kymppiä omaa rahaa.

Minusta on ihanaa, että suomalaisilla neulesuunnittelijoilla nyt on niin paljon kysyntää, että kustantamot uskaltavat lähteä tekemään kauniita, monipuolisia, moderneja neulekirjoja kotimaisin voimin. Kaikki lähti lapasesta on kauniisti kuvitettu ja taitettu, tekniset tiedot ja ruutupiirrokset näyttävät äkkivilkaisulla selkeältä ja ohjeet perinpohjaisilta. Kun sain kirjan käsiini vasta perjantaina, en toki ole ehtinyt vielä mitään koeneuloa, mutta mainiolta näyttää!

Lisäksi ilahduin runsaista kokosarjoituksista: kaikkea ei toki voi sarjoittaa ihan joka kokoon, mutta kirjassa on selvästi pyritty tarjoamaan kokoja monipuolisesti ja monen mallisille ihmisille. Englanninkielisistä neulekirjoista kun ei läheskään aina löydy niin isoja kokoja että ne riittäisivät verhoamaan minun muhkean varteni. Kokemuksesta tiedän, millainen urakka kokosarjoittaminen on, siitä isot aplodit myös tekijöille!

Näissä iloisissa tunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla ollaan jo joulunpyhissä ja matkalla kohti uutta vuotta!

4 kommenttia:

mokkakissa kirjoitti...

taidan tahtoa tuon...

villapeikko kirjoitti...

Kiitos, Kristel! :)
Ja hyvää Joulun aikaa!

Kardemumma kirjoitti...

Lainasin kirjasi Punokset puikoille ja aion toteuttaa sieltä mallin Ansa. Paljonko lankaa varattava, sillä ohjeessa ei ole mitään määrää mainittu?

Kristel kirjoitti...

Kardemumma, ensimmäisessä painoksessa Ansan langanmenekki tosiaan puuttui! Menekki on noin 750 grammaa.