maanantai 19. heinäkuuta 2010

Varovainen paluu

Hei! Vieläkö täällä on joku? *koputtaa varovasti mikrofoniin*

Kristel täällä moi! Alan vähitellen rämpiä ylös kirjaneulesuosta: viimeiset langanpäät pitää vielä päätellä ja kuvaukset kuvata, ja sitten alkaa se eri tavalla stressaava vaihe johon kuuluu vimmainen oikoluku, ruutupiirrosten tarkistelu sekä muu vastaava koosto ja editointi.

Deadline onneksi siirtyi elokuun puolelle, sillä säänhaltijat ovat sabotoineet kuvausyrityksiä niin, että jo kaksi kuvauspäivää on jouduttu siirtämään tai perumaan, ja matkaan on mahtunut muitakin pieniä vastoinkäymisiä, mutta nyt alkaa olla ihan hyvä olo. Ensimmäisen kirjaprojektin neulomisvaiheen jälkeen tein pieniä peittotilkkuja varmaan useamman kuukauden kun aivot eivät taipuneet muuhun, mutta nyt houkuttaisi jo parikin tulevan kirjan ohjeista ihan itselle neulotuiksi. Se, että tekee mieli neuloa muuta kuin peittotilkkuja lupaa bloginkin kannalta hyvää, kun saattaa tulla jotain esiteltävää jossain vaiheessa näytille.Nyt on sen sijaan esiteltävänä isompi projekti: varsinainen syntymäpäivä on vasta sunnuntaina, mutta koska sillon on muuta menoa Nean kuusivuotispäiviä juhlittiin jo eilen mummolassa Tuusulassa. Paikalla olivat paitsi synttärisankari (oikealla) perheineen myös entinen Harmonia-kämppis Ronja (myöskin kuvassa, vasemmalla) vanhempineen ja isovanhempineen sekä serkkuineen. Nean ihkuvaaleanpunainen prinsessamekko on mummun ompelema, minun taitoni eivät moiseen taivu.

Kuusivuotias on jo iso tyttö, eskari alkaa kuukauden päästä ja uusi päiväkoti eskarin yhteydessä odottaa jo elokuun alusta. Tiedot ja taidot karttuvat kovaa vauhtia, viimeisimpänä saavutuksena polkupyörällä ajo ilman apupyöriä. Hurjan nopeasti aika rientää! On se toisaalta pienikin vielä, ei laisinkaan liian iso kiipeämään syliin ja rutistamaan. Joskus muinoin Nea totesi Joelin ihan vauva-ajan neuvolassa olevansa "iso pieni", ja se on kyllä edelleen kovasti kuvaava luonnehdinta.

Nyt suuntaan seuraaviin kirjahaasteisiin, koostamaan listaa kaikista symboleista joita kirjan ruutupiirroksissa on käytetty. Näissä tunnelmissa alkavaan viikkoon, ja ellei taivas kaadu niskaan taas uutta Elämänlankaa ensi viikolla!

5 kommenttia:

Meemu kirjoitti...

Mukavaa kuulla sinusta jälleen! Kyllä täällä on jo kovasti odoteltu ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla sinusta! Minä myös olen toiveikkaana käynyt kurkkimassa harva se viikko. Riitta

Tiina kirjoitti...

Jippii, olet palannut! :)

Susanna kirjoitti...

Täällä ollaan :) Niin ne on jo isoja, meidän pienet :)

seijap kirjoitti...

KOP, KOP,
kyllä täällä edelleen ollaan.