maanantai 11. tammikuuta 2010

Liikaa lankaa?

Elämänlangalla on vietetty viime päivien pakkasten aikaan siivoustalkoita: tyhjennetään hylly lankavarastosta, dumpataan parvekkeella, annetaan olla pihalla. Hankitaan suuria määriä tiiviitä muovilaatikoita, survotaan pakastettuja lankoja laatikkoon ja haetaan uusi sylys lankoja varastosta pihalle. Tämä ei edistä erityisemmin varaston järjestystä koska en erityisemmin ole ehtinyt lajitella, mutta lankojen säilymistä toivottavasti. Olen nimittäin viime viikkoina löytänyt paristakin villavaatteista epämääräisen syödyn näköisiä reikiä, ja pakkaset tarjosivat oivan tilaisuuden tuulettaa varaston uumeniakin vähäsen. Mitään vaurioita tai mitään ötökän näköistä ei toistaiseksi ole langoista löytynyt.Koska lankaa on paljon, ja on jo tammikuu, tuli mieleen että jos tänä vuonna olisi tulossa Lankahamsterit, jonkun pitäisi kai järjestääkin se. Ikävä tosiasia kuitenkin on se, että tällä hetkellä minulla on neuleharrasteen suhteen niin kiire, että en juuri nyt repeä organisoimaan mitään. Mitä siis tehdä, arvon kanssaneulojat? Lankahamsterithan on jo monivuotinen perinne, mutta onko tempaus jo nähty? Haluaisiko joku muu tarttua tänä vuonna systeemin puikkoihin, vai siirretäänkö suosiolla koko homma maaliskuun puolelle tällä kertaa? Tavallaan on kyllä vähän surku, mutta tällä hetkellä on vain kertakaikkiaan pakko priorisoida.Mitä neulova yleisö siis sanoo? Kommenttiboksi on teidän. Maisteri Elämänlanka itse suuntaa takaisin sohvannurkkaansa jatkamaan mallitilkkukasan kasvattamista ja neuleohjeraakileiden raapustamista. Palataan asiaan ensi viikolla.

22 kommenttia:

Muriska kirjoitti...

äänestän maaliskuuta!

villasukka kirjoitti...

Maaliskuu sopiva!

Tiina kirjoitti...

Hamsterit on pyörinyt monena vuotena, joten voisin jo suositella sinulle välivuotta. Toki jos edelleen haluat hamsterijuttuja vetää, niin toki ajankohtaa voi siirtääkin.

Stricker kirjoitti...

Juuri tänään ajatellin, että kun on tuo suuri urheilutapahtumakin tulossa, niin mitenköhän käy hamsteroinnin. Maaliskuu kävisi hyvin mulle, tosin en kyllä itkisi, vaikka olisi välivuosikin.

Monna kirjoitti...

Maaliskuu on hyvä. Pidempi kuukausi ja enempi aikaa käden parantua ja päästä takas neulomiskuntoon ;)

Koukuttaja kirjoitti...

Maaliskuu! Siis jos vain jaksat, kyllähän varmasti sijaisia on saatavilla myös.

TiinaV kirjoitti...

Maaliskuu kuulostaa omaan korvaankin paremmalta, mutta jos haluat jättää homman jollekin toiselle, niin sekin sinulle suotakoon!

Outi kirjoitti...

Maaliskuu on hyvä ja jos apuja kaipaat, niin varmasti järjestyy. Helmikuuhan menee mukavasti olympianeulonnan parissa:)

Helmis kirjoitti...

Niinpä, tempausten järjestäminen on kivaa, mutta aikamoinen operaatio kumminkin.
Ei varmaan haittaisi, vaikka joskus olisi välivuosikin - Toisaalta, maaliskuu voisi olla vaihteen vuoksi ihan kiva. Kun on ne olumppialaisetkin helmikuussa..
Hyvää alkanutta neulevuotta joka tapauksessa!!

Ixu kirjoitti...

Maaliskuu kuulostaa ihan passelilta :)

hanna_h kirjoitti...

Mua ei henkilökohtasesti haittaa jos hamsut jää tältä vuodelta väliin, en nimittäin varmaan jaksaisi itse osallistua. Ja en oikein ymmärrä postauksen otsikkoa, liikaa lankaa? täysin absurdi ajatus :P

Villasukka kirjoitti...

Ei mitään väliä, mutta pakko testata kommentointia, kun näköjään tuolla on jo yksi villasukka?!?

iso gnu kirjoitti...

On ollut ihan kivoja nuo hamsteroinnit! Iso homma tuo on. Maaliskuu käy.

Taija K kirjoitti...

Minä tuskin osallistun hamstereihin, jos se on helmikuussa, koska kiirettä on täälläkin. Sen sijaan maaliskuussa ehkä ehtisin paremmin. Maaliskuu siis kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta.

aura kirjoitti...

Olinkin miettinyt, että mitenköhän ehdin helmikuussa hamsteroimaan (tosin ehdinkö ostelemaankaan), joten maaliskuu sopii mitä parhaimmin. Maailma tosin saattaisi pyöriä ihan ennallaan, jos et pystyisikään sitä järjestämään, vaikka ihan varma tästä en kyllä ole. Entä jos maailmasta loppuu lanka, kun emme lakkoile yhtä kuukautta:)

MysteryKnitter kirjoitti...

Samaa mieltä kuin muutkin. Maaliskuu käy hienosti. Ja täälläkin on neulelakko päällä,kas kun on vähän pakko, hartiat protestoivat neulomista vastaan sen verran pahasti.

Miimu kirjoitti...

Äänestäisin myös Maaliskuun puolesta. olishan siinä pari päivää enemmän kun Helmikuussa. :) Ja ei hamsterikuu ole mitään ilman sinua.

juuli kirjoitti...

Olisi surku jos hamsterikuu jäisi väliin tältä vuodelta kun nyt vihdoinkin olen päässyt sen makuun. Olen helmikuun kannalla, yksinkertaisesti koska olen jo joulukuun alusta saakka järjestellyt menojani siihen malliin että helmikuu pysyisi mahdollisimman vapaana ja sen voisi pyhittää neulomiselle. Paljon on siirretty maaliskuulle, joten en kyllä silloin ehtisi.
Mutta tottakai mukaudun Ylihamsterin päätökseen.

Lape kirjoitti...

Äänestän maaliskuuta, koska kaipaan joka vuotista tempausta... Pysyy kerrankin edes kuukauden vuodesta hankinnat aisoissa :) Tietysti jos omat rahkeet ei riitä voihan urakan siirtää halukkaalle... enkä kuole lankavuorteni alle jos tämä vuosi jää väliin...

Päivikki kirjoitti...

Liikaa lankaa!??! Ei voi olla!
Mie olin ajatellut jättää helmikuun hamsteroinnit väliin, mutta jos ne pidetäänkin maaliskuussa, niin sittenhän miekin ehdin.

Teija kirjoitti...

Määkin kommentoin näin myöhässä...Maaliskuu olis ihan jees, helmikuu on muutenkin jo ihan liian äkkiä. Olet kyllä tosi ihana kun viitsit järjestää meille muille kaikkea kivaa. Mulla oli viime syksynä samanlainen koihysteria, kun kerran aukasin yhden lankalaatikon ja sieltä lennähti jotain. Löysin yhden Kamena-vyyhdin jossa oli valkoista nöyhtää, heitin sen oikopäätä roskiin. Muissa langoissa ei näkynyt mitään mutta jätin ne silti levälleen kämpän lattialle joksikin aikaa. Sen jälkeen ei ole lennellyt, mutta toisaalta, eipä mulla ihan puhdasta villaa niin paljon olekaan. Inhottavaa kuitenkin :(

Leena Katto kirjoitti...

Maaliskuuta kannatan minäkin ja taidan olla jo myöhässä tämän komppauksen kanssa. ;) Mutta piti kommentoimani, että tuo lankojen tuuletus voisi olla ihan tarpeen. Nyt on taas tätä pakkasta kivasti, joten voisi hoitaa lankavarastojen inventaarion ja tuuletuksen yhtäaikaa. Ensin tosin pitäisi siivota tuo kylmä kuisti, että siihen viitsisi mitään viedä viilentymään. Sitten pitäisi hommata noita laatikoita ja sitten vasta pääsisi kunnolla tositoimiin. Voi siis olla, että hamsterikuun siirtämisestä huolimatta touhu pääsisi tapahtumaan aivan liian myöhään ja kevätaurinko jo meitä lämmittelee... Ehkä siis kaiken varalta suunnittelen lankojen saunottamista? ;)