maanantai 10. joulukuuta 2012

Se toimii!

Pari viikkoa sitten valmistunut vauvan kantokauluri pääsi heti puikoilta käyttöön, ja sain sittemmin ilokseni muutaman kuvan valmistuneesta neuleesta. Koska kauluri oli neulottu täysin hatusta ja hihasta -metodilla, oli hauska nähdä, että systeemi toimii juuri niin kuin oli toivottukin. (Kuvat otti Petri, kun kauluri pääsi toissaviikonloppuna testikäyttöön perhematkailulla.)


Tässä siis idea ihan kuvassa: lapsen kauluri lämmittä kaulaa ja niskaa, mutta lisäksi selkäläppä jatkuu koko kantolaitteen (tässä tapauksessa kantorepun) yli.


Läppä jatkuu alhaalla lahkeina, joihin jalat laitetaan. Lahkeensuita ei ole huoliteltu, koska työ sisälsi option lahkeiden jatkamisesta tarvittaessa. Ennen sovitusta eniten jännittivät selän pituus ja lahkeiden sopivuus, mutta oli näemmä jollain tapaa vielä muistissa, minkä kokoisia vauvat ovat. Lisäksi olin saanut kanniskella kuvan pientä neitiä jonkun verran nimiäisissä, joten vartalon mitasta oli tuntuma sitä kautta.


Vauvan kaulurissa on edessä pienet nepparit, se ei siis ole pään yli vedettävä vaate vaan on helppo pukea vaikka nukkuvallekin lapselle. Äidin ja vauvan kaulureissa on lisäksi molemmissa isot nepparit, joilla kaulurien etureunat voi napittaa kiinni toisiinsa. Näin äidin rintakehälle ei tule kylmä vaikka kantotakki jääkin vähän auki. Äidin kaulurin nepparit on ommeltu sisäpuolelle joten ne jäävät näkymättömiin jos kauluria käyttää muuten. Aikuisen kaulurin käyttöikä on vuosia kun taas vauva kasva ulos omastaan tämän talven aikana.

Hauskana yksityiskohtana muuten huomasin keskimmäisessä kuvassa, että tuosta kantorepun sisältä vilahtavat vähän tummemman punaiset villahousut. Vauvalla oli samaiset housut päällään kun kävin viemässä kaulureita. Katselin että onpa hassua, neuloin Nealle ihan saman väriset villahousut ja vielä samanlaisella neulepinnalla kun Nea oli pieni. Tarkempi tarkastelu paljasti, että juuri samat housuthan ne: kaveriporukan vauvanvaatekierrätys oli tuonut ne jotain kautta kummityttösen käyttöön. Kuluineiden kahdeksan vuoden aikana housut ovat varmaan ehtineet käydä yhdessä jos toisessakin vauvanvaatekaapissa, mutta eiväthän noiden pienten villavaatteet juuri miksikään mene. Ilahduin kovasti siitä, että ne ovat edelleen käytössä!

Näissä lämpöisissä tunnelmissa siis tämän viikon Elämänlangalla. Katsotaan, josko ensi viikolla päästäisiin vaihteeksi aikuisten neuleisiin.

4 kommenttia:

  1. Onpas kaunis ja käytännöllinen setti.

    VastaaPoista
  2. Wau! Näyttääpä kivalta & toimivalta systeemiltä. Oliskohan joskus jossain vaiheessa jossakin tämänkaltaisesta setistä saatavissa ohjetta meille muillekin, jotka ei tällaista osaa itse suunnitella ?

    VastaaPoista
  3. En yhtään epäillyt taitojasi neuloa tuo. Ja sinä osaat ne kauluritkin tehdä niin hienosti. Siis ne pelkät kaulurit pojallesi ja tyttärellesi.

    VastaaPoista