maanantai 17. joulukuuta 2012

Uusia ohjeita

Elämänlangalla iski yllättävä ahkeruuspuuska, kun laatikon pohjalta löytyi muutama lankavyyhti, joita en lainkaan muista hankkineeni.


Pussista paljastui oljenkeltaista heather-sävyistä Cascade220 -lankaa. Ensin syntyi baskeri, sitten päätin tehdä kaulurin ja lopulta totesin että lapasetkin voisivat olla paikallaan.


Neuleiden pohjana on klassinen XOX-palmikko, joka tunnetaan englanniksi myös nimellä "Hugs and Kisses". Tämä olisi ollut herttainen nimi neulesetille, mutta Ravelryn selaaminen paljasti, että moni muukin oli ehtinyt olla samaa mieltä. Yritän parhaani mukaan etsiä neuleohjeilleni sellaisia nimiä, joita ei olisi käytetty kovin paljon. Pyörittelin erilaisia sanayhdistelmiä ja lopulta päädyin nimeämään ohjeen ranskaksi, Ma Chérie. Nimi ei ole aivan uniikki Ravelryssä, mutta tarpeeksi harvinainen.


Oli erinomaisen hauskaa sommitella taas palmikoita, kun en pitkään aikaan ollut neulonut tämäntyyppisiä palmikkopintoja. Tarvittavat kavennukset on piilotettu palmikonkiertoihin ja piirretty ohjeiden ruutupiirroksiin.


Oma suosikkini ohjeista on baskeri, mutta yllättävästi lapaset ovat keränneet Ravelryssä eniten tykkäyksiä.

Ohjeet voi osta Ravelry-kaupastani (toistaiseksi vain englanniksi) joko yksitellen tai sitten hieman edullisemmin ohjekirjasena.

Näissä aikaansaavissa tunnelmissa onkin hyvä suunnata kohti joululomaa. Ensi maanantaina on jo jouluaatto!

3 kommenttia: