maanantai 26. syyskuuta 2011

Uudestaan!

Elämänlangalla on tänään taas "täällä ei ole mitään nähtävää" -päivä. Olen pitänyt hippusen taukoa muille neulomisesta ja Huldan takki etenee. Harmillisesti kuitenkin eilisen pitkän neulerupeaman tulos menee harakoille, koska vaikka vartalo-osa sopii minulle, hihat ovat hyvin muodostuneille käsivarsilleni liian kapeat. Joudun siis purkamaan ja aloittamaan alusta.

Toinen "Uudestaan!" -tapaus on viime aikoina ollut postissa käyminen. Villaa ylle -keräys on loppusuoralla ja joka päivä postipoika joko soittaa ovikelloa ja tuo hyvin paksuja pehmeitä kirjeitä tai jättää pakettikortteja. Olen ostanut Smart Storen koon 31 laatikoita nyt kai jo 8, ja toivon että tämä riittää keräyksen loppuun. Asunnottomien yö, jota varten näitä neuleita siis kerätään, on muutaman viikon päästä. Luovutan keräyksen tuoton jossain vaiheessa tapahtuman päälavalla Hakaniemen torilla, mikäli haluaa tulla katsomaan kannattaa seurata Asunnottomien yön sivuja, joilla ohjelmasta tiedotetaan.

Nyt jatkan neuleen purkamista ja ehkä sitten neulomistakin, mikäli en kuukahda suoraan petiin. Ensi viikolla ehkä reippaampaa Elämänlankaa.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Pääasioita

Elämänlangalla on näemmä meneillään pahanlaatuinen putki pääasioita. Viikonloppuna valmistui vihdoin ja viimein Bayret, joka on nyt viimeistelyä vaille valmis. Lankana tässä tosiaan Koigu KPM, joka toimi aivan samoin kuin alkuperäisessä käyttämäni Shibuiknitsin sukkalanka. Nyt puikoilla jatkavat pääasiat, eli ihan peruspipo Dalegarn Falkista.



Jossain vaiheessa Bayret-projektia meinasi iskeä uskonpuute, kun tuntui siltä, että väännän aina vain palmikonkiertoja mutta mikään ei etene, mutta työ valmistui viimein eilen kun olin istuskelemassa Leppävaaran kirkolla, jossa järjestettiin Sukkasunnuntai. Paikalla oli iso laatikollinen lankoja, mm. Jannea, jota sai halutessaan ottaa hyväntekeväisyysprojekteja varten sekä parinkin eri projektin yhteystiedot. Itse sain tapahtumaa organisoineelta neuloavalta pastorilta muovikassillisen sukkia Villaa ylle -keräykseen. Paikalla ollut diakoniatyöntekijä muuten vinkkasi, että jos on neuleita joita haluaisi antaa hyväntekeväisyyteen mutta ei löydä sopivaa projektia, niin aina voi tarjota paikallisen seurakunnan diakoniatoimistoon ja sanoa, että antakaa jollekin tarvitsevalle.



Vielä viimeinen pääasia: ystävä neuloi Wurmin, jonka oli tarkoitus mennä viisivuotiaalle. Aina ei kuitenkaan mitoituskaan mene niin kuin Strömsössä, joten minä sain "hassun hippimyssyn". Tämä on paksua puuvillaa, eli ihan mainio näihin syksyn säihin kun ei vielä ole kauhean kylmä, mutta päälle kaipaa jo lämmikettä.

Pääasiatunnelmissa siis Elämänlangalla tällä viikolla. Ensi viikolla taas sitten uusia tuulia.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Markkinahumua

Viikonloppuna Elämänlangalla tehtiin vierailu Tieteiden talolle, jossa järjestettiin Silmä, pisto, tikki, takki -käsityötarvikemarkkinat. Valitettavasti en päässyt paikalle lauantaina, sillä silloin kuulemma oli reippaasti markkinahumua, kauppa kävi ja esitelmiä oltiin kuuntelemassa sankoin joukoin.

Itse olin sunnuntaina puhumassa neulekirjailusta Langankululuttajan kanssa sekä myöhemmin Hannan avustuksella Ullasta. Yleisöä oli molemmissa esitelmissä vain kourallinen, mutta toisaalta keskustelua syntyi paljon paremmin kuin täyden salin kanssa.

Messuostokset jätin tällä kertaa väliin: vaikka rahaa tulee nykyään eksoottisesti säännöllisesti kuukausittain, on osa-aikainen palkka aika pieni ja lähiaikoina on tulossa iso menoerä kun saimme viimein aikaiseksi tilata uuden sängyn. Nyt tilattua petiä rakennetaan Patjamestarin tehtaalla jossain eteläisellä Pohjanmaalla ja se saapuu meille toivottavasti parin viikon päästä. Sekä minulla että Teemulla on ollut viime kuukausina selkävaivoja, kun vanhojen runkopatjojen jouset ovat alkaneet väsähtää, joten nyt pääsemme sitten kokeilemaan uutta viskoelastaanimateriaalia. Eksoottista on muuten petikauppa, Unikulma tarjosi uuden sängyn hinnaksi 6-8000 euroa, kun Patjamestari pystyy toimittamaan vähän päälle kahdella tonnilla. Saa tosin nähdä, täytyykö nyt sitten uuden sängyn kunniaksi uusia peitto, tyynyt ja lakanat saman tien.

Seuraavaksi alan valmistautua ensi viikonlopun edustustehtäviin: lupauduin tulemaan Leppävaaran kirkolla järjestettävään sukkasunnuntaihin neulomaan ja tarvittaessa neuvomaan sukkatekniikoissa. Tapahtuma järjestetään aamun messun sekä iltapäivän Tuomasmessun välillä, klo 12-17. Itse en pääse paikalle heti alkuiltapäivästä, mutta lienen siellä pari viimeistä tuntia.

Nyt tosin taidan juoda kahvia ja hoitaa tautista lasta: viime viikolla Nea oli köhässä, nyt Joelilla on yskä ja kuume. Tällaista tämä lapsiperheen elämä. Ensi viikolla sitten toivottavasti terveempiä kuulumisia!

maanantai 5. syyskuuta 2011

Silmä, pisto, tikki, takki

Mikäli ensi viikonloppuna on tekemisen puutetta, kannattaa suunnata Tieteiden talolle Helsingin Kruununhakaan. Siellä on nimittäin Silmä, pisto, tikki, takki -käsityötarvikemarkkinolle.

Jos on tulosa pidemmän matkan päästä Helsingin kädentaitomessuille Wanhaan sataaman, voi samalla reissulla pistäytyä katsomaan myös tätä käsityöalan pienyrittäjien tapahtumaa: välimatka Wanhasta satamasta Tieteiden talolle ei ole kuin vähän reilun kilometrin, ja siitäkin suurimman osan pääsee nelosen raitiovaunulla.

Olen itse käsityötarvikemarkkinoilla sunnuntaina, puhun Langankuluttajan kanssa hieman neulekirjan tekemisestä ja sitten olen vähän myöhemmin mukana esittelemässä Ullaa ja Suomen verkkoneuleyhdistystä Ullan taustalla. Jos on kysyttävää Ullasta, siihen siis vastataan jos osataan, ja jos haluaa omaan kappaleeseensa Pitsit puikoille tai Punokset puikoille tekijöiden nimmarit, sekin järjestyy. Tulkaa paikalle kyselemään ja keskustelemaan, sillä me emme halua puhua tuntikausia keskenämme!

En siis itse myy mitään, mutta ostaa saatan - useammassakin tiskissä on lankaa, ja lisäksi tarjolla on kaikenlaisia tarvikkeita. Ainakin silmukkamerkkejä löytyy, samaten erilaisia nappeja - ja tarvikkeita omien nappien tekoon. Työnäytöksiäkin on, kehruuta ja lautanauhaa sekä haarukkanyöriä.

Näillä eväillä siis tähän viikkoon, ja viikonloppua odotellessa! Ensi viikolla sitten uutta Elämänlankaa.